Na Tuning zraze sa predstavia kaskadéri z Crazy Day Teamu

09.08.2012 Svidník

Svidník, 9.augusta (TASR) – Svidnícke letisko už počas nadchádzajúceho víkendu privíta tisícky priaznivcom motorizmu. Trojdňové podujatie Tuning zraz Svidník 2012 otvorí svoje brány 10. augusta a jeho organizátori sľubujú okrem zaujímavých súťaží aj bohatý program.
Imrich Makó z organizačného štábu pre TASR uviedol, že do programovej mozaiky nepochybne zapadnú vystúpenia českých kaskadérov z Crazy Day Teamu, ktorí sa predstavia s adrenalínovou show.
Zakladateľom tímu je Ján Holub, ktorý začal pracovať ako filmový kaskadér už v pätnástich rokoch. Hoci jeho doménou boli spočiatku autá, postupne začal trénovať s motocyklom. Vďaka svojej novej vášni zoznámil a začal spolupracovať so zakladateľom českej kaskadérskej scény Pavlom Korychom. Neskôr si založil svoj vlastný tím.
Makó uviedol, že z portfólia Crazy Day Teamu sa vo Svidníku predstavia jazdci na motocykloch, pričom najväčším lákadlom pre divákov má byť jazda v Glóbuse smrti. Jeho konštrukcia váži 4,5 tony, technici ho stavajú šesť hodín a jazdia v ňom traja muži spolu.
„Prvý vojde do gule Roman Janoščák a ak sa pri jeho kaskadérskych prvkoch nič nestane, prídem k nemu aj ja a ako tretí sa k nám pridá Slovák Pavol Uram. Jazdiť budeme po celom obvode i hore nohami a to všetko v rýchlosti 60 km/h," vysvetľuje Holub.
Pripomenul, že v kovovej guli sa učili jazdiť sami, postupne získavali skúsenosti, učili sa na vlastných chybách. Nehanbí sa priznať, že začiatky boli skutočne bolestivé a kým začali dosahovať dobré výsledky, odnieslo si to aj zopár motoriek.
Okrem účinkovania v mnohých filmoch a seriáloch sa Crazy Day Team preslávil v Českej republike kampaňou Nemyslíš, zaplatíš!. Domáce médiá ju označili za mimoriadne drsnú, spoty varujú pred nebezpečnou jazdou, vysokou rýchlosťou a tiež upozorňujú, aby sa ľudia v autách pripútali.
„Spoluprácu s Filipom Renčom sme si zopakovali, pri natáčaní seriálu diváci nás uvidia vo všetkých nehodách na motorkách, autách, autobusoch, či nákladiakoch,“ uzavrel Holub.
 
 
 
 

Vyberte región